Vegetarisk gubbröra på rågbröd – krämig vegansk gubbröra

Om du letar efter en smakrik och lättlagad rätt till påskbuffén eller vårbrunchen, är denna vegetarisk gubbröra på rågbröd ett utmärkt val. Här får du en vegansk gubbröra med potatis, svamp, ägg och kapris – en modern tolkning av en älskad klassiker, full av textur och smak. Perfekt för dig som vill äta grönare utan att kompromissa med det goda!

Vegetarisk gubbröra på rågbröd med krämig vegansk fyllning och rädisor
Krämig vegetarisk gubbröra med potatis, kapris och färska örter på rågbröd – toppad med rädisor och krasse.

Ingredienser (ca 8 portioner)

300 g potatis

2 ägg

3 färska champinjoner

2 msk kapris

0,5 rödlök

2 msk majonnäs

1 dl crème fraiche naturell

1 tsk dijonsenap

1 tsk vit balsamvinäger

0,5 knippe dill

0,5 knippe gräslök

1 krm salt

1 krm svartpeppar

40 g rädisor

50 g färsk krasse

250 g skivat rågbröd

Så här gör du:

Förbered basen:
Koka potatisen om du inte redan har färdig. Låt svalna och tärna i små bitar. Samtidigt kokar du äggen tills de är hårda, skalar dem och hackar grovt när de svalnat.

Hacka och blanda:
Skiva champinjonerna fint och finhacka rödlöken. Klipp eller skär gräslök och dill smått. Lägg allt i en stor skål tillsammans med potatis, ägg och kapris.

Rör ihop dressingen:
Blanda i crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ihop allt till en jämn röra.

Montering:
Skär rågbrödet i trevliga bitar (gärna trekanter) och lägg upp på ett fat. Toppa varje bit med en generös klick gubbröra. Dekorera med tunna skivor rädisa och ett gäng klippt krasse.

Tips!

Denna rätt smakar allra bäst kall och passar perfekt som del av en påskbuffé eller till en somrig picknick. Den går dessutom utmärkt att förbereda i förväg – smakerna utvecklas fint om den får stå en stund i kylen innan servering.